HDslužby
Příhlášení/registrace | CZ | DE | EN | Vytiskni tuto stránku Poslat odkaz na tuto stránku  

1.1.2014 Novoroční rozhovor s Janem Francem

Dnešní Novoroční rozhovor bude se současným aktivním závodníkem Janem Francem 

 

 

-  Jak hodnotíš loňskou zimní závodní sezónu?

  Loňskou sezónu hodnotím pozitivně.  Na Českém poháru v Horních Mísečkách jsem si zajel v naší české konkurenci své maximum, a to 7. místo. Nasbíral jsem spoustu nových zkušeností.  To je pro mě do dalších let velice důležité.

 V závodech veřejných jako je např. Karlův běh na Božím Daru jsem obsadil2.místo na 25km volným stylem.

 

-  Doslechlo se, že jsi začal jezdit dálkové běhy?

  Ano, začal jsem jezdit dálkové běhy. Dá se říct, že letošní sezónu jsem pomalu směřoval na tuto běžeckou disciplínu.  V budoucnu to bude můj hlavní směr.

  České poháry jsem jezdil doplňkově, pokud se to nekrylo s žádným dálkovým během, na který jsem se chystal.

 

-  Kterého výsledku si nejvíce ceníš?

  Již jsem se zmínil o 7. místu z Českého poháru na 10 km skate. Ale vítězství na Worldloppetu na finské Finlandii 30 km klasicky si cením stejně vysoko.

 

 -  Plánuješ do budoucna, že budeš jezdit  cross country i maratony?

  Mým hlavním cílem budou již dálkové běhy. České poháry budu jezdit, pokud nebudu mít žádný závod ze seriálu dálkových běhů. Celou letošní letní a zimní přípravujsem k tomu už směřoval.

 

 -  Jak se připravuješ na novou sezónu?

  Tréninkové jednotky směřuji na dálkové běhy. V přípravě jsem řešil zdravotní problémy s ramenem, tak mé možnosti přípravy byly dost omezené. Bohužel ani dnes nemohu říci, že jsem 100%    v pořádku.Do toho mě trhali tři zuby moudrosti.

  Snažím se trénovat co nejvíce. Doufám, že následující závodní rok bude úspěšný. Alespoň jako ten minulý.

  Studuji 3.rokem na FTVS Karlovy Univerzity v Praze specializaci běh na lyžích. Získané vědomosti si mohu rovnou na sobě v přípravě vyzkoušet.

 

 -  Jaké plánuješ závody v letošní sezóně?

  Závodů na tuto sezónu jsem si naplánoval dost.  Tak jsem sám zvědavý, jak se s tím vypořádám. Na Českém území pojedu u nás nejznámější dálkový běh Jizerskou 50.  Pak plánuji              Akademické MČR v Novém Městě na Moravě. Start na některém z Českých pohárů budu plánovat až podle toho, jak se bude sezóna vyvíjet a jak se budu cítit.

  V zahraničí mě čeká velká porce závodů.V půlce prosince začínám v italském Livignu na La Sgambedě. Ihned po Jizerské 50 pojedu Dolomitenlauf, pak bude následovat Marcialonga.          V březnu mě čeká BiegPiastov a Birkebeinerrennet, tak snad to ve zdraví dojedu J.

 

 - Jaký materiál používáš  zima/léto?

  Léto : boty na běhání v horském terénu od značky LaSportiva, letní tréninkové oblečení Craft. V jarních či podzimních měsících hojně využívám značku Salewa, kterou poslední dobou    vyplňuji oblečením z řady Mammut.

  Zima : Když se potřebuji po závodě zahřát, hojně využívám oblečení La Sportiva. Vřele všem doporučuji  bundu - premaloftku.  Pro samotný závod využívám značky oblečení, které se k tomu    specializují. Pro běžecké lyžování je to značka SWIX. Zde mi HUDY sport Most obchodně pomáhá s výhradním dovozcem pro ČR firmou Sprint.

  Lyže jezdím Fischer. Boty a vázání Salomon. Hole mám od Swixu.

 

-  Ve kterých lokalitách trénuješ?

  To je nejlehčí otázka z našeho povídání? No přeci v  kopcích Krušných hor v oblasti Klíny!

  Samozřejmě to musím doplňovat horskými terény na Lesné, Božím Daru, v Italském Livignu,

  v Rakouském Ramsau či v Německu v Oberhof v tzv. sněhovém tunelu.

 

Honzo, díky za příjemné povídání s tebou.

Já ti také děkuji. Alespoň mohu touto cestou poděkovat za velikou podporu mým rodičům a dále HUDY sportu Most a Sportareálu Klíny. Nemohu opomenout můj mateřský klub LK Slovan Karlovy Vary.

Rád bych popřál všem běžeckým nadšencům co nejlepší sněhové podmínky v Krušných horách a do roku 2014 posílám pozdrav SKOL.

HDslužby > Sportovní zpravodaj > 1.1.2014 Novoroční rozhovor s Janem Francem |

http://sport.kliny.cz/files/hlavni/hudy.png

I vy zde můžete mít svoji reklamu

                               tel:722 552 555                                     

© BrusTech technologies 2017